Utbildning

Jag har under de senaste tio åren både tränat och jobbat skadeförebyggande med några av Sveriges bästa klättrare. Det har gett mig värdefull inblick i och en större förståelse för hur idrottsskador uppstår och hur man kan aktivt träna för att förebygga skador. Jag brinner för skadeförebyggande träning och genom osteopatin har jag fördjupat mina kunskaper och utvecklat detta vidare.


Numera arbetar jag med såväl vardagsidrottare som elitidrottare. För att förebygga skador erbjuder jag utöver behandlingar även föreläsningar framför allt till idrottsklubbar, idrottslag och föreningar.


Under mina föreläsningar kombinerar jag teori utifrån den senaste forskningen inom bland annat mobilitet och skadeförebyggande träning, med osteopati och praktiska övningar. Föreläsningar brukar vara ca 2-3 timmar med tid för frågor. Har ni några särskilda önskemål för just er verksamhet är jag öppen för att skräddarsy min föreläsning utifrån era behov.


Landslaget, tillsammans med tränare bjöd in Erik att föreläsa om stretchning/ rörlighet. Det var absolut en av våra bättre föreläsningar. Det var inte bara intressant att höra om senaste forskningsresultat. Vi kunde också, på den praktiska delen, direkt se vilka brister vi hade och vilka förbättringar som gick att göra.


Det bästa med Erik är hans stora personliga engagemang och att han alltid har utövarens synvinkel. Han har en fantastisk kunskap som han lyckas göra till något "applicerbart" för utövaren. Jag rekommenderar varmt Eriks som föreläsare.

Landslagsansvarig ShinKyokushin-karate

Magnus Hanssen